Ebeler Birliği Derneği.

Berlin Ebeler Birliği Derneği ("Berliner Hebammenverband e.V. (BHV)) Berlin'deki yaklaşık 800 ebe ve öğrenci ebeyi temsil etmekte ve Karlsruhe merkezli Dachverband "Deutscher Hebammenverband" (Alman Ebeler Birliği Federasyonu) üyesidir. Üyelerimiz bağımlı veya bağımsız olarak çalışmakta veya ebelik eğitimi görmektedir.
Üyelerimizin menfaatlerini bölgesel düzeyde temsil etmekte ve ebelerin isteklerini kamuoyunda tartışmaya açmaya çalışmaktayız. Bunun dışında ebelik eğitiminin iyileştirilmesi için çabalıyor ve bağımlı çalışan meslektaşlarımızın çalışma şartlarında meydana gelen değişiklikleri eleştirel bir gözle izliyoruz.
Netice itibariyle hamileliğin, doğumun, lohusalığın ve emzirme döneminin kadın hayatının yine özel olduğu kadar doğal birer süreçleri olarak görülmesini sağlamak istiyoruz.

Şubemizde meslektaşlarımız, öğrenci ebeler, hamileler ve bütün diğer ziyaretçileri bilgilendirmek ve onlara danışmanlık hizmeti vermek için düzenli olarak hazır bulunmaktayız.

Vorstand

Regina Roser-Schwanke